Profiilit

 

Laadukkaan painotuotteen aikaansaamiseksi on erittäin tärkeää, että sekä kuvien että PDF:n valmistuksessa käytetään oikeita profiileja ja asetuksia.

 

Botnia Printin työnkulku tukee sekä RGB- että CMYK-työnkulkua.

Tältä sivulta voit ladata väri- ja tulostusasetukset.

 

Väriasetukset

Tulostusasetukset

 

Näin lataat väri- ja tulostusasetukset

 

Tallenna väri- ja tulostusasetukset yllä olevista linkeistä koneellesi.

 

Avaa Adobe Photoshop ja valitse valikkoriviltä EDIT – COLOR SETTINGS. Valitse ruudulle avautuvan näkymän oikeasta laidasta LOAD ja lataa tallentamasi väriasetukset.csf -tiedosto.

Tallenna väriasetukset tunnistettavalla nimellä käyttäjäkohtaiseen \Adobe\Color\Settings kansioon.

 

Helpoiten saat tallennuksen tehtyä, kun väriasetusten latauksen jälkeen suljet PhotoShopin ja avaat väriasetukset uudelleen ja tallennat aktiivisena olevan tallennettavan väriasetuksen.

 

Väriasetusten ollessa oikeassa paikassa tallennettuna voit hallita niitä eri Adoben ohjelmien välillä Adobe Bridgen avulla.

 

Avaa Adobe Bridge ja valitse valikkoriviltä EDIT – COLOR SETTING. Listalla on erilaisia väriasetuksia ja mikäli siinä ei näy tallentamaasi väriasetusta, laita ruksi ikkunaan, jolloin se näyttää laajemman näkymän. Valitse tallentamasi väriasetus ja paina KÄYTÄ. Tällöin kaikissa Adoben ohjelmissa on asettamasi väriasetukset käytössä.

 

Tulostusasetusten lataaminen

 

Avaa Adobe InDesigne ja valitse valikkoriviltä TIEDOSTO – ADOBE PDF -oletusarvot – MÄÄRITÄ. Lataa tallentamasi tulostusasetus.joboptions

 

RGB profiiliksi suositellaan AdobeRGB profiilia ja CMYK kuviin Isonewspaper26v4 profiilia.

RGB kuviin ei tehdä Coldset painamisen edellyttämää terävöintiä, kun taas CMYK kuviin puolestaan tulee tehdä terävöinti. Kuvan resoluutioksi suositellaan 220dpi.

 

Sivulla voi olla RGB ja CMYK kuvia sekaisin, jolloin konvertoinnissa kaikki kuvat käsitellään sen asetusten mukaisesti. Spottivärejä ei suositella, koska konvertoinnissa sen väriavaruus saattaa olla laajempi kuin mitä painoprofiililla voidaan tuottaa. Spottivärin sävy saattaa muuttua.

Footer Logo