Tullaan tutuksi! Pullantuoksuinen Helena

Helena Ojatalon työ Botnia Printin laadukkaan painojäljen eteen on merkittävä. Huoltotiimimme ainoa naisjäsen nimittäin vastaa painokoneen puhtaudesta.


-Puhdistan painokoneen joka ikinen arkipäivä. Samalla pidän silmät auki mahdollisten vikojen suhteen, Helena kuvaa.


Ojatalo aloittaa päivän työt kello viisi aamulla. Painokoneen pitää olla puhdas, kun painajat aloittavat työnsä yhdeksän aikaan. Työ on fyysisesti raskasta.


-Tulen mielelläni aikaisin. Täällä ei ole kukaan muu vielä tuohon aikaan töissä, joten saan rauhassa siivota. Tuotannon ollessa käynnissä siivoaminen ei ole paikoitellen edes mahdollista. Aikaisissa aamuissa on myös se hyvä puoli, että työpäivä loppuu jo iltapäivällä. Suuntaankin usein töiden jälkeen lenkille, urheilullinen Helena kertoo.


Botnia Printin hengetär
Helena aloitti työt Botnia Printissä neljä vuotta sitten, kun tehdasta vasta rakennettiin.


-En ollut aikaisemmin edes käynyt painotalossa. Minulle aukeni työn kautta aivan uusi maailma, ja vieläpä hyvin mielenkiintoinen sellainen. Aamun lehteä katsoo nykyään ihan toisella tavalla kuin aikaisemmin. Sitä näkee enemmän kuin pelkät jutut ja kuvat, hän nauraa.


Helenasta on tullut vuosien saatossa varsinainen Botnia Printin hengetär. Leipomista rakastava nainen nimittäin ilahduttaa työkavereitaan harva se aamu tuorein leivonnaisin. Sämpylät, pullat, piirakat ja leivät valmistuvat työn ohessa. Leipomona toimii lehtitehtaan keittiö.


-Pyrin siihen, että leivonnaiset ovat uunituoreita, kun työväki saapuu aamulla töihin. Kuinka vähällä voikaan saada ihmiset hyvälle mielelle! Minusta on mahtavaa, että voin ilahduttaa työkavereitani tällä tavalla.  


Tullaan tutuiksi!
Botnia Printin lehtitehtaalla työskentelee yhteensä 31 graafisen alan osaajaa. Tullaan tutuksi! –juttusarjassa esittelemme henkilöstöämme sekä sanomalehtipainon eri työtehtäviä.
Takaisin »