Botnia Print siirtyy led-valoihin

Botnia Printissä on alkamassa iso lampunvaihtoprojekti. Valoa lehtitehtaan elämään tuo tammikuusta eteenpäin energiatehokkaat led-valaisimet.


- Koko tehtaan valaisu led-lampuin on ollut suunnitelmissa Botnia Printin perustamisesta lähtien. Ulkovalaisumme toimii jo osittain led-valoilla, ja kokemuksemme ovat olleet todella positiiviset, Botnia Printin tehdaskoordinaattori Pentti Remesaho taustoittaa.


Työ aloitetaan painosalista, jossa tilan 72 valaisinta ovat päällä noin 20 tuntia vuorokaudessa. Valoihin tullaan asentamaan myös liiketunnistinautomatiikka. Jos tilassa ei ole ihmisiä, valoteho pienenee automaattisesti.


-Sähkönkulutus on yksi Botnia Printin suurimpia kuluja, jos materiaalikuluja ei oteta huomioon.  Olemme laskeneet, että led-lamppuihin investoiminen tulee maksamaan nykyisellä käytöllä itsensä takaisin vajaassa kuudessa vuodessa. Toki päätöksemme taustalla ovat taloudellisten kannustimien lisäksi myös ympäristötekijät. Haluamme todella toimia ekologisesti ja energiatehokkaasti – emme vain puhua siitä, Remesaho huomauttaa.


Energiankulutuksen pienuuden lisäksi led-valojen positiiviseksi puoleksi kääntyy lamppujen lämmitystehon pienuus.


-Ledien lämmön puute on meille etu. Painokoneesta tulee jo nyt lämpöä niin paljon, että käytämme sitä kiinteistömme lämmitykseen, Remesaho toteaa.


Botnia Printille asennettavat led-lamput valmistaa ja asentaa oululainen Greenled Oy.
Takaisin »