”Leikatussa tabloidissa on särmää”

Leikattu tabloid on edelleen suosittu liiteratkaisu, mutta yhä useampi lehdentekijä on vaihtanut formaattinsa pysyvästi leikattuun lehteen. Erityisesti harvemmin ilmestyvät, aikakauslehtimäistä ilmettä tavoittelevat lehdet tuottavat lehtensä pääsääntöisesti leikattuina.


Tampereen yliopiston tiede- ja kulttuurilehti Aikalainen vaihtoi lehtensä formaatin leikatuksi tabloidiksi pari vuotta sitten toteutetun ulkoasu-uudistuksen myötä.


- Olemme nykyiseen formaattiimme todella tyytyväisiä. Leikattu tabloid on sopiva käteen, sitä on helppo lukea ja formaatti mahdollistaa näyttävän taiton tekemisen, listaa Aikalaisen vastaava toimittaja Tiina Lankinen.


-Vaikka lehtemme tyyli on aikakauslehtimäinen, halusimme pidättäytyä sanomalehtituotteessa. Leikatussa tabloidissa on tiettyä särmää, joka sopii Aikalaisen tyyliin. Kiinnostavuus ja houkutteleva ulkoasu ovat meille tärkeitä, ja leikatussa tabloidissa, käyttämällämme paperilaadulla, lehden visuaaliset elementit pääsevät oikeuksiinsa.


Aikalainen ilmestyy 9 kertaa vuodessa. Lehden lukijakunta koostuu yliopiston opiskelijoista ja henkilökunnasta, mutta lisäksi sillä on vahva ulkoisen viestinnän funktio muun muassa yliopiston eri sidosryhmien keskuudessa.


- Viime vuoden alusta vaihdoimme paperin 50 grammaisesta sanomalehtipaperista 57 grammaiseen. Nykyinen paperimme on valkoisempi, joten se tuo värit ja lehtemme muut ulkoasuelementit hyvin esiin. Paperi myös säilyttää valkoisuutensa, mikä on meidän ilmestymistiheyttä ajatellen hyvä juttu, Tiina Lankinen toteaa.


Kuvassa: Taittaja Aila Helin, vastaava toimittaja Tiina Lankinen ja valokuvaaja Jonne Renvall tekevät Tampereen Yliopiston Aikalainen –lehteä raikkaalla otteella.
Takaisin »