KP Jakelu hyvässä vauhdissa

Botnia Printin painotalosta on kehittynyt lyhyessä ajassa myös täysiverinen KP Jakelun hermokeskus. Tiloissamme työskentelee nykyään koko KP Jakelun toimistohenkilökunta.


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino –konsernin oma jakeluyhtiö KP Jakelu aloitti toimintansa viime vuoden kesäkuussa. KPK oli ensimmäinen lehtitalo Suomessa, joka päätyi hoitamaan lehtiensä varhaisjakelun kokonaan itse.


-KP Jakelun alue käsittää reilu 50 000 taloutta. Konsernimme omien lehtien lisäksi jaamme jo nyt muutamia ulkopuolisia lehtiä. Esimerkiksi Helsingin Sanomien viikonloppunumerot, HBL sekä Kaleva kulkeutuvat tilaajille meidän varhaisjakelun yhteydessä, sanoo KP Jakelun jakelukoordinaattori Päivi Rättyä.


-Tällä hetkellä kauttamme jaetaan 1,6 miljoonaa tilattua tuotetta kuukaudessa. Tavoitteenamme on, että jaettavien lehtien joukko tulee tulevaisuudessa kasvamaan.


Mittavista lehtimääristä huolimatta KP Jakelun toiminta on vielä alussa. Parhaimmillaan käynnissä oleva sähköisen jakokirjan luominen alkaa olla hyvällä mallilla, sillä yli 70 prosenttia KP Jakelun osoite- ja jakelutiedoista löytyy jo sähköisessä muodossa. Tiedon hallinnassa, palvelun parantamisessa ja toiminnan sujuvuudessa sähköisellä jakokirjalla on suuri merkitys.


-Rutiinit ovat kasassa, jakelu toimii ja aikataulut pitävät koko ajan paremmin ja paremmin. Tottakai petrattavaa löytyy, ja palvelun laadun parantaminen on ykkösprioriteettimme. Alun hankaluuksista on kuitenkin parannettu jo paljon, Rättyä toteaa.


KP Jakelu työllistää tällä hetkellä vajaa 40 henkilöä. Lisäksi yritys tarjoaa työtä 14:sta yrittäjäkumppanin ja kuljetusyrittäjien kautta lukuisille ihmisille ympäri maakuntaa.


Kuvassa KP Jakelun jakelukoordinaattorit Päivi Rättyä (vasemmalla) ja Maria Yli-Suutala.
Takaisin »