Botnia Printille Graafisen tuotannon ympäristösertifikaatti

Ympäristösertifioinnin yhteydessä selvisi, että Botnia Printin hiilijalanjälki on merkittävästi pienempi kuin muilla suomalaisilla sanomalehtipainoilla. Ympäristöystävällisyyden taustalla on ennen kaikkea Botnia Printin vedetön painotekniikka.


Juuri loppuunsaatetun Graafisen tuotannon ympäristösertifikaatti –prosessin aikana kävi ilmi, että Botnia Printin hiilijalanjälki on merkittävästi pienempi kuin suomalaisilla sanomalehtitaloilla keskimäärin. VTT:n vuonna 2010 tekemän selvityksen mukaan sanomalehtipainot tuottavat 891-1066 kg hiilidioksidia / 1 tonni lehtituotteita. Botnia Print alittaa VTT:n haarukan selvästi, sillä hiilidioksidipäästö on vain 790 kg /
1 tonni lehtituotteita.


Botnia Printin Graafisen tuotannon ympäristösertifikaatti –projekti saatiin päätökseen huhtikuun viimeisellä viikolla. Graafinen Teollisuus ry:n ympäristösertifikaatin lopputulemana Botnia Printillä on oma sertifioitu ympäristöjärjestelmä, joka käsittää muun muassa ympäristökäsikirjan ja ympäristönhallintaa käsittelevän ohjelman.


-Botnia Printin tavoitteena on toimia edelläkävijänä ympäristövastuullisten graafisten tuotteiden tuottamisessa. Nyt saatu sertifikaatti tiivistää ympäristövastuullisuutemme pääperiaatteet ja tekee niistä helposti seurattavia ja mitattavia, tiivistää Botnia Printin laatu- ja kehityspäällikkö Toni Klemola.


Graafisen tuotannon ympäristösertifikaatin kriteerit pohjautuvat ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän vaatimuksiin.

Botnia Printin sanomalehtitehdas on ollut toiminnassa viisi vuotta. Ympäristöarvot ovat olleet alusta saakka yksi yhtiön toimintaa ohjaavista tekijöistä. Koska käytössä oleva kuivaoffset-painokone ei kuluta painoprosessissa lainkaan vettä, on sillä monia ympäristölle suotuisia vaikutuksia.


Annamme mielellämme lisätietoja yrityksestämme ja tuoreesta ympäristösertifikaatistamme.
Takaisin »