Lukijat valitsivat Luonnonsuojelijan Vuoden laatulehdeksi

Suomen Luonnonsuojeluliiton julkaisema Luonnonsuojelija-lehti on voittanut Vuoden laatulehti 2015 -kilpailun yleisöäänestyksen. Voitto irtosi kirkkaasti, sillä Luonnonsuojelija haali yli neljänneksen annetuista äänistä. - Omassa jäsenkyselyssämme paperilehti nousi ehdottomasti tärkeimmäksi jäseneduksi. Voitot vahvistavat uskoamme siihen, että digitaalisina aikoina paperista Luonnonsuojelijaa tarvitaan yhä, lehden päätoimittaja Matti Nieminen toteaa.


Luonnonsuojelija on ottanut lehdestä mittaa kevään ja kesän aikana. Suomen Luonnonsuojeluliiton jäsenlehti on kisannut sekä Kultti ry:n Vuoden laatulehti -tittelistä että Aikakauslehtien liiton järjestämässä aikakauslehtikilpailu Editissä. Tulos oli loistava molemmissa mittelöissä.


Kultti ry jakaa vuosittain Vuoden laatulehti -palkinnon ansiokkaalle kulttuuri-, mielipide- tai tiedelehdelle. Tänä vuonna raatiin kuuluivat filosofi Tuomas Nevanlinna, mediatutkimuksen dosentti Maija Töyry, kirjailija, kuvataiteilja Katariina Souri ja valokuvaaja Tuomo Manninen. Lisäksi yleisöäänestys vastasi yhtä ääntä, ja kullakin tuomarilla oli yksi ääni.


Selvä yleisön suosikki oli Luonnonsuojelija-lehti, joka keräsi 26 prosenttia annetuista äänistä.


- Liitolla ja etenkin Viestintä ja markkinointi -tiimissämme Laatulehtikilpailun yleisösuosikiksi nousemiseen suhtauduttiin varsin iloisesti. Lehdellä on nyt voittoputki, joka kannustaa meitä eteenpäin, lehden toimitussihteeri Heidi Moisio sanoo.


- Lukijoiden kiitos on lehdentekijälle paras kiitos. Palkituksi tuleminen osoittaa, että luonnonsuojeluaiheilla on merkitystä ihmisille. Hyvä äänestystulos kielii myös siitä, että olemme verkostoituneet oikealla tavalla lukijoidemme kanssa mm. sosiaalisessa mediassa, Moisio lisää.


Varsinaisen Vuoden laatulehti -tittelin sai ruotsinkielinen feministinen aikakauslehti Astra, ja kunniamaininnan ansaitsi valokuvalehti Raw View.


Aikakaluslehtikilpailu Edit toi niin ikään hyviä uutisia Luonnonsuojelijan tekijätiimille. Luonnonsuojelijan 3/2014 suokansi pääsi tuomariston esivalinnan seurauksena yleisöäänestykseen ja kolmen parhaan kannen shortlistalle. Voiton vei Demi, mutta tulos oli jäsenlehden mittakaavassa huikea: äänimäärässä voittajaan oli parin sadan ero.


Kuvassa: Suomen Luonnonsuojeluliiton palkittua jäsenlehteä Luonnonsuojelijaa tekevät muun muassa taittaja Jaana Koskio (vas.), päätoimittaja Matti Nieminen ja toimitussihteeri Heidi Moisio. Kuva: Kirsi Toukola
Takaisin »