Terveisiä maailman suurimmalta taimitarhalta!

Botnia Printin näkökulmasta katsottuna ruotsalainen SCA on paperitehdas ja hyvä yhteistyökumppani. Vaan yrityksen koko kuva on paljon laajempi. Sanomalehtipaperin lisäksi SCA valmistaa henkilökohtaisia hygieniatuotteita sekä pehmopaperituotteita. Yrityksen tavaramerkkeihin lukeutuvat muun muassa Tena, Lotus, Libero, Libresse ja Tork. Tämän lisäksi yrityksellä on nimissään maailman suurin taimitarha.


Botnia Print aloitti yhteistyön SCAn kanssa loppuvuodesta 2013. Yhteistyö tiivistyi varsin pian ja tällä hetkellä noin ¼ Botnia Printin käyttämästä paperista valmistetaan SCAn paperitehtaalla Ruotsin Sundsvallissa.


-SCAn ympäristön huomioiva toimintatapa oli yksi valintaamme myönteisesti vaikuttava kriteeri, Botnia Printin tehdaskoordinaattori Pentti Remesaho taustoittaa.


Paitsi että SCA on kansainvälisesti merkittävä toimija niin hygienia- ja pehmopaperituotteiden kuin sanomalehtipaperinkin tuottajana, on yrityksen nimissä myös maailman suurin taimitarha. Yrityksen periaatteena on, että jokaista metsästä kaadettua puuta vastaan istutetaan kaksi uutta tainta. Lopputulemana on taimitarha, joka tuottaa vuodessa 100 miljoonaa puun tainta, päälajikkeina kuusi ja mänty.


-SCAlla on jopa oma käpytuotanto. Eli puut kasvatetaan itse siemenestä lähtien. Tämä on sitä kestävää kehitystä! vastikään SCAn tehtaalla vieraillut Remesaho nauraa.


SCAn taimitarha perustettiin 1960-luvulla. Puun tulee kasvaa 80 vuotta ennen kuin se on korjauskelpoista. Näin ollen taimitarhan ensimmäisiä omia antimia saadaan odotella vielä parikymmentä vuotta. SCA käyttää oman metsän istutukseen noin 40 miljoonaa tainta vuodessa, ja loput myydään eteenpäin.


-SCA ilmoittaa meille vuosittain, kuinka monta puun tainta he ovat istuttaneet Botnia Printin ostojen kattamiseksi. Esimerkiksi vuonna 2013 meidän nimissämme istutettiin 6 733 uutta puuta.


SCAn paperi- ja sellutehdas sijaitsee Sundsvallissa, ja yrityksen pääkonttori Tukholmassa. Yritys työllistää 44 000 työntekijää.


Kuvassa: 80 vuoden päästä valmis. SCAn paperitehdas istuttaa jokaista metsästä kaadettua puuta vastaan kaksi uutta tainta. Toimintatavan lopputulemana on maailman suurin taimitarha, jonka päälajikkeita ovat kuusi ja mänty. Kuva: Michael Rosenback
Takaisin »