Nykypäivä uudistui juhlan kunniaksi

Vuonna 1955 perustettu Nykypäivä juhlii tänään 60-vuotista historiaansa. Samalla Kansalliskustannuksen kustantama lehti ottaa uuden suunnan muuttumalla viikkolehdestä kerran kuukaudessa ilmestyväksi aikakauslehdeksi.


Nykypäivän uudistus on kaiken kattava. Uusiksi on laitettu ilmestymisrytmin lisäksi niin lehden koko ja ulkonäkö kuin journalistinen otekin.


-Lukijoiden ajankäytöstä käydään entistä kovempaa taistelua ja tuossa taistelussa perinteinen media on joutunut puolustuskannalle. Halusimme pitää uudistuksen ykkösteemana lukijaystävällisyyttä. Lehti on kokonaisuus, jonka pienetkin osat ovat erittäin tärkeitä. Tavoitteemme on, että uusi Nykypäivä pysyy entistä pidempään lukijoiden käsissä ja toisaalta siitä voi nopeasti poimia viihdyttäviäkin paloja – yhteiskunnallisuudesta tinkimättä. Lehdestä välittyy se, että tekijät ovat politiikan analyysin ammattilaisia, mutta ei ole pahitteeksi, että lukija voi lehden äärellä jopa nauraakin, toteaa Nykypäivän päätoimittaja Alberto Claramunt.


Uudistuneen Nykypäivä-lehden painopaikaksi valikoitui Botnia Print, ja ensimmäinen aikakauslehtiformaattinen Nykypäivä painettiin Kokkolassa eilen. Nykypäivä-lehden tekijät osoittavat painovalinnallaan, että aikakauslehden ei tarvitse olla kiiltävälle paperille painettu.


-Meille on tärkeää pitää kiinni uskottavuudestamme ja asialehden profiilistamme. Paperin vaihto perinteiseksi kiiltäväksi paperiksi olisi turhaan siirtänyt mielikuvaa meidän kannaltamme väärään suuntaan, perustelee Nykypäivä-lehden ulkoasupäällikkö Timo Mäkinen.


-Sen sijaan oleellista on painojäljen selvä paraneminen. Se antaa meille mahdollisuuden tehdä visuaalisestikin selvästi parempaa ja luettavampaa lehteä.


Mäkinen huomauttaa, että painon valinnassa oma merkityksensä on luonnollisesti myös painon ja jakelun kokonaiskustannuksilla.


-Eikä ympäristöarvoja voi kukaan olla ottamatta huomioon näissä päätöksissä.


-Ja on se niinkin, että kun media-alalla on käynnissä pudotuspeli, niin joukosta erottuminen omaperäisillä ratkaisuilla on ihan hyvä asia. Toivon, että onnistuimme erottumaan positiivisessa mielessä.


Nykypäivä on tilattava lehti. Kokoomus on tilannut lehden kaikille jäsenilleen. Lisäksi lehteä voi ostaa lehtipisteistä ympäri Suomen.
Takaisin »