Parantunut painojälki kruunasi lehtiuudistuksen

”Moni lukijamme luuli lehden vaihtaneen parempaan paperiin.”Ruotsinkielisen Kyrkpressenin vuoden 2012 ensimmäinen numero viimeisteli loppuvuodesta valmiiksi saatetun, mittavan lehtiuudistuksen. Uusi vuosi toi nimittäin tullessaan myös painotalon vaihdoksen: Kyrkpressen päätti kokeilla kokkolalaista sanomalehtitehdas Botnia Printiä laadukkaan painojäljen toivossa.


Odotukset täyttyivät heti ensimmäisellä kerralla.
-Huomattavasti parantunut painojälki oli kuin piste iin päälle. Ero entiseen oli varsin iso, erityisesti kuvien suhteen, muistelee Kyrkpressenin päätoimittaja May Wikström tammikuisia tunnelmiaan.
-Moni lukijamme luuli, että lehden kohentunut ulkoasu johtui paperin vaihtamisesta. Emme kuitenkaan vaihtaneet paperia. Kyrkpressen painetaan edelleen samalle, tavalliselle sanomalehtipaperille, vaikkakin lopputulos on nyt huomattavasti laadukkaampi.


Kyrkpressenin toimitus sijaitsee Helsingissä, Botnia Printin painokone Kokkolassa. Muutaman sadan kilometrin välimatka ei lehdentekijää haittaa.
-Etäisyydestämme johtuen emme saa lehteä tutkittavaksemme heti painon jälkeen. Se lienee ainoa välimatkamme niin sanottu haitta. Kyrkpressen painetaan Kokkolassa tiistaisin, joten meille se ehtii keskiviikoksi. Saamme lehden näin ollen päivää aiemmin kuin lukijamme, ja se riittää hyvin, May Wikström toteaa.


KYRKPRESSEN
Kyrkpressen on Suomessa ilmestyvä ruotsinkielinen, kirkollinen lehti. Ruotsinkieliset seurakunnat tilaavat lehden jäsenilleen, joten jokainen ruotsinkieliseen, evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluva saa Kyrkpressenin kotiinsa joka torstai. Lehden levikki on 106 000 kappaletta ja sitä julkaisee Församlingsförbundetin omistama Fontana Media.


Kyrkpressenin tekijät ovat olleet kautta linjan tyytyväisiä valitessaan painotalokseen Botnia Printin.  –Lehtitehtaan toiminta on kaikin puolin asiakaslähtöistä, Kyrkpressenin päätoimittaja May Wikström sanoo.  Kuva: Christa Mickelsson / Kyrkpressen
Takaisin »