”Laatu ratkaisee, ei sijainti”

–Aivan sama, painetaanko lehtemme Kokkolassa vai Helsingissä. Botnia Printin painojälki on ollut erinomaista ja yhteistyömme saumatonta, Töölöläinen Oy:n omistaja Anssi Keski-Vähälä tiivistää.


Siltasaari, Meri-Helsinki, Kamppi-Eira ja Töölöläinen ovat jokainen ydin-Helsingissä ilmestyviä kaupunginosalehtiä. Osa kolahtaa postiluukusta kerran viikossa, osa hieman harvemmin. Näiden neljän ilmaisjakelulehden yhteislevikki liikkuu 70 000 kappaleen tietämillä, mutta lukijoita lehdillä on huomattavasti enemmän, arviolta noin 200 000.


Lehtiperheen kustantamisesta on vastannut jo yli 30 vuoden ajan Töölöläinen Oy. Vaikka neljällä kaupunginosalehdellä on sama tekijätiimi takanaan, kertoo lehtiyrityksen perustaja ja omistaja Anssi Keski-Vähälä jokaisen lehden olevan yksilö.
-Jokainen kaupunginosa on erilainen ja oman sielun omaava. Siksi on tärkeää, että jokaisella kaupunginosalla on oma, alueen identiteettiä tukeva lehtensä.


Vaikka Siltasaarta, Meri-Helsinkiä, Kamppi-Eiraa ja Töölöläistä tehdäänkin Helsingissä ja helsinkiläisille, on mukana myös ripaus Keski-Pohjanmaata ja Kokkolaa. Kiitos lehtien painopaikan.


Perehdytys helpotti vaihdosta
Töölöläisen kustantamat kaupunginosalehdet siirtyivät Botnia Printin painokoneelle helmikuussa 2012.
-Botnia Printin Michael Rosenback kävi esittelemässä minulle lehtitehtaan painamia tuotteita. Painojälki näytti erinomaiselta, joten kiinnostuin saman tien, Anssi Keski-Vähälä muistelee.
-Päätöksemme jälkeen Kokkolasta käytiin kouluttamassa henkilökuntamme uuden tekniikan käyttöönottoon. Siirtymä ei näin ollen aiheuttanut meille minkäänlaisia ongelmia.


Siitä lähtien helsinkiläisten lehdet ovat tehneet nopean mutkan Kokkolassa.
-Sivumme lähtevät painoon viimeistään kello 17 iltapäivällä. Valmiit lehdet ovat jakelufirmassa seuraavana aamuna kello 5. Systeemi toimii niin hyvin, että minulle on aivan sama painetaanko lehtemme Kokkolassa vaiko Helsingissä. Laatu ratkaisee.


Töölöläinen Oy:n toimitusjohtaja Anssi Keski-Vähälä tekee tiiminsä kanssa ydin-Helsingissä ilmestyviä kaupunginosalehtiä. Kuva: Mikko Keski-Vähälä
Takaisin »