Onnea uusille tuotekehittäjille!

Botnia Printin sisäisen kehittämistyön tarve sai Maria Klemolan, Jyrki Jokelan ja Jussi-Petteri Jokelan lähtemään Tuotekehittäjän erikoisammattitutkintoon tähtäävään koulutukseen syksyllä 2014.


- Meillä oli ollut pitkään puhetta oman toiminta- ja laatujärjestelmän rakentamisesta. Kun työnantajamme sitten tarjosi mahdollisuutta osallistua Rastorin järjestämään tuotekehitys-koulutukseen, ei vapaaehtoisia tarvinnut kauaa kysellä, Botnia Printin käyttöpäällikkö Jyrki Jokela muistelee.


Kolmikko opiskeli tuotekehittäjiksi työn ohella. Vaasassa käytiin lähiopetuspäivillä, mutta muuten opiskelu tapahtui työn ohessa. Valmistujaiskahvit juotiin kaksi viikkoa sitten.


1,5 vuotta kestänyt koulutus täytti odotukset: Botnia Printin tarpeisiin suunniteltu tuotannon digitaalinen ohjaus- ja seurantajärjestelmä on pitkälle suunniteltu ja yhteistyö Kosila Digimedian kanssa alkanut.


-Ei kuitenkaan riitä, että luomme uuden järjestelmän. Jotta se toimii, tarvitaan päivityksiä ja uutta kehittämistä. Yksittäinen iso työ on saada markkinoitua käyttöliittymä omalle henkilökunnallemme, jotta se saadaan optimaalisesti käyttöön, postitusprosessin hoitaja Jussi-Petteri Jokela huomauttaa.


Botnia Printin oman toiminta- ja laatujärjestelmän kehityksen ohella koulutus on tuonut uusia tuulia myös Botnia Printin tuoterepertuaariin ja yksittäisiin lehtituotteisiin.


-Tässä kyljessä on tehty jatkuvasti tuotekohtaista, laadullista tuotekehitystä. Koulutus on antanut hyödyllisiä ja konkreettisia malleja, miten tuotekehityksen käytäntöjä voi siirtää ihan yksittäiseen lehteen saakka, postitusprosessin hoitaja Maria Klemola kertoo.
Takaisin »