Kirkkoon kuulumattomat Liljan tärkeä kohderyhmä

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on julkaissut seurakuntalehteä yli 50 vuoden ajan. Vuoden vaihteessa vuodesta 1965 saakka ilmestynyt Kirkko ja me –lehti uudistettiin kauttaaltaan.
- Muutos oli valtava ja se jännitti kovasti. Vanha nimi jäi, ulkoasu uudistui täydellisesti ja lehden fyysinen olomuoto vaihtui leikatuksi sanomalehtitabloidiksi, Liljan päätoimittaja Paula Heino luettelee.


Uutta Liljaa on tehty nyt viiden numeron verran, lehti ilmestyy kerran kuukaudessa. Lehden sisältöajattelun punainen lanka on, että lehteä tehdään kaikille Turun ja Kaarinan asukkaille, ei pelkästään seurakunta-aktiiveille.
-Lilja jaetaan alueellamme joka talouteen. Sisältö suunnitellaan ennen kaikkea niin, että myös kirkkoon kuulumattomat löytävät lehdestä luettavaa. Lehden liitteenä oleva seurakuntien tapahtumat kokoava Menot-liite on suunnattu seurakunnan toimintaan aktiivisesti osallistuville ihmisille, ja toki Liljassa käsitellään toisinaan uskonnollisia aiheita. On kuitenkin tutkittu, että lehteämme lukevista 64 prosenttia ei kuulu kirkkoon, lehden toimitussihteeri Mervi Sipilä kertoo.
-Lehtemme pyrkimys on tuoda kirkon ja seurakunnan toimintaa lähelle ja tutuksi ihmisille, jotka eivät tällä hetkellä kuulu kirkkoon tai käytä seurakunnan palveluita. Näemme, että lukijoissamme on iso joukko ihmisiä, jotka voisivat olla mahdollisia ”paluumuuttajia”, päätoimittaja Paula Heino lisää.
Liljaksi muuttunut Kirkko ja me on saanut lukijakunnalta paljon myönteistä palautetta.
-Monelle lehti on ainoa konkreettinen kontakti seurakuntaan. Teemme luettua lehteä, Sipilä ja Heino toteavat.


Lilja-lehti on painettu Botnia Printissä tammikuusta 2016 saakka. Mikäli haluat nähdä, millaista lehteä Turussa ja Kaarinassa tehdään, lähetämme mielellämme näytelehtiä. Pyydä näytelehti Elinalta: elina.hirvinen@botniaprint.fi
Takaisin »